HOME
MALOWANE SŁOWEM I OBIEKTYWEM
CO TO BYŁO?                AUTORZY                MEDIA                OPINIE                NAGRODY                ZDJĘCIA                PUBLIKACJE URSZULI GRONOWSKIEJ
Najnowsze      OPINIE 500-400      OPINIE 400-300      OPINIE 300-200      OPINIE 200-100      OPINIE 100-001     

300.
Już po raz trzeci Stara Plebania w Janowie Podlaskim gościła Ulę Gronowską i Jacka Zaima.
Już po raz trzeci spektakl "Malowane Słowem i Obiektywem" zgromadził liczną publiczność,
którą stanowili mieszkańcy Janowa Podlaskiego oraz przyjezdni (między innymi członkowie naszego Fotoklubu).
Już po raz trzeci miałem okazję obejrzeć coś wyjątkowego, interesującego, zmuszającego do refleksji...
Spektakl,- rozpoczął się ok godz 18:30.
Nastrojowe wnętrze Starej Plebanii ucichło...
Delikatne światło z rozstawionych świec lekko rozjaśniało mrok...
Ekran zapełnił się zdjęciami Jacka...
I głos. Jak to Jacek dzisiaj trafnie określił - mam dreszcze gdy go słyszę.
Piękny i głęboki. Głos, którego jestem wielbicielem od pierwszego usłyszenia.
Ula!!! Niskie ukłony i podziękowania!!! Następnym razem chyba sobie to nagram :)
Reasumując - to co robicie oboje łączy ogromny ładunek emocji.
Do tego bardzo współczesna forma przekazu wsparta elektroniką, to chyba strzał w przysłowiową dziesiątkę.
Pewnie się powtórzę - TO TRZEBA ZOBACZYĆ!!! KONIECZNIE!!!

Fotoreportaż zamieszczamy ***TUTAJ***

Andrzej Jędryczkowski

Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




299.
GRATULACJE!
Maciej Falkiewicz
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




298.
Dziękuję, dziękuję, dziękuję. . . za oderwanie od zgiełku codzienności i natłoku zbędnych informacji
a szczególne podziękowanie składam za możliwość spotkania z piękną POLSZCZYZNĄ Barbara Dudzińska
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




297.
Codziennie idziemy po naszą codzienność, w której odkrywamy piękno świata.
Spektakl był przepiękny.
Marianna Kołodziuk
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




296.
Gratuluję i życzę dalszych sukcesów
Roman Petrycki
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




295.
Serdeczne podziękowania za niesamowite wrażenia i cudowny nastrój
Podpis nieczytelny
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




294.
Za wspaniałe i tak bardzo subtelne połączenie słowa, obrazu i dźwięku
w spektaklu Malowane Słowem i Obiektywem
Serdecznie dziękuję
Maria Stachiewicz
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




293.
Po raz trzeci dostarczyli mi Państwo wspaniałych wrażeń,
tematów do przemyślenia
Beata Łyczewska
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




292.
Za świetny pokaz - dziękuję
Magdalena Łyczewska
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




291.
Najbardziej podobało mi się to o "Butach"
Alicja Janczak
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




290.
Za "Codzienność" - dziękuję
Beata Jakubiak
Stara Plebania w Janowie Podlaskim, 22 września, 2012




289.
Szanowni Państwo!
Pani Urszulo, Panie Jacku!
Czuję się zaszczycona, że zdecydowaliście się na przyjazd do cichego i pięknego
zakątka Ziemi Lubelskiej - do Kunowa k.Firleja.
Zrobiliście nam Państwo wielką przyjemność. Mogliśmy doznać wzruszeń, jakie nie zdarzają się często.
Wasza sztuka - tak subtelna, tak wnikliwa, dostarcza niezwykłych emocji, niezapomnianych. . .
Dziękuję z całego serca!
Wszystkiego najlepszego i dalszej owocnej pracy.
Małgorzata Gruszkowa z rodziną
i sąsiadami
Kunów k. Firleja, 7 lipca 2012





288.
Idąc na spektakl "Malowane Słowem i Obiektywem" zupełnie nie wiedziałam co mnie czeka. . .
A tu - ogromne i miłe zaskoczenie - fantastyczna, nastrojowa prezentacja zdjęć, tekstu i muzyki.
Wszystko współgra, przeplata się ze sobą, z każdą chwilą rozbudza moją większą ciekawość.
Znalazłam się w innym świecie, niezwykłych opowieści o ludziach i rzeczach,
pięknie opowiedzianych i zilustrowanych ogromem zdjęć (doskonałych)!.
Z całego serca dziękuję twórcom i jednocześnie wykonawcom spektaklu Pani Urszuli i Panu Jackowi
za mile spedzony czas, w tej zaczarownej atmosferze, w oderwaniu od zagonionego życia.
Gratulacje z okazji setnego spektaklu i dzięki za pyszny tort z tejże okazji. :)
P.S. Dzięki, że w wieku 50+ (z dużym plusem) dowiedziałam się co to jest "diaporama".
Elżbieta Ogrodnik
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





287.
Moi Drodzy Urszulo i Jacku!
Pełna mieszanych uczuć, co do tego spektaklu przyszłam na wasz setny pokaz.
I nie żałowałam, nie żałuję, i nie będę żałować.
Warto było - pięknie, wzruszająco, ujmująco, tajemniczo. . . .
Dziękuję za zaproszenie
Kasia Siwiec-Rybczyńska
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





286.
"Malowane Słowem i Obiektywem" - wspaniała uczta dla duszy,
wzruszająca i skłaniająca do refleksji, ciesząca oczy pięknem ujęć,
które w duecie ze wspaniałym i ciepłym słowem, na fali doskonale dobranej muzyki.
tworzą harmonijną całość, atmosferę magii i nostalgii.
Ukazanie cennych i nieprzemijających wartości w połączeniu z nutą codzienności
pozwoliło przeżyć nastrojowe popołudnie
Jestem pod wrażeniem
Renata Raus-Flis
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





285.
W tym codziennym biegu do nikąd niezauważamy dnia codziennego,
a Wy Urszulo i Jacku ukazujecie to piękno w tej zwyczajnej "prozie życia"
i za to Wam serdecznie dziękuję - może to banał, ale szczery.
Gratuluję pasji, zaangażowania i miłości z jaką się oddajecie. . . .
Ela Kaproń
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





284.
Siedzę nad waszą kroniką i nie wiem co napisać.
Zgłupiałem z wrażenia
Na setnym pokazie brakowało tylko intymnej atmosfery - wiadomo im ciemniej, tym przyjemniej.
Ale wasza twórczość i bez tego jest wspaniała.
Aż nam zaschło w gardłach, no i musieliśmy sie jakoś ratować.
Wojciech Wnuk
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





283.
Przy 40 pokazie napisałem:
Piękne, wspaniałe, wzruszające
mogę tylko powtórzyć i życzyć sukcesów.
Reszta to wazelina.
Piotr Wróbel
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





282.
Kochani
Bardzo dziękuję Wam za zaproszenie i możliwość świętowania z Wami, Waszego Jubileuszu
Życzę Wam abyście cieszyli się jeszcze wieloma takimi rocznicami
a my razem z Wami.
Barbara Hofman
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





281.
Wzruszający pokaz, przejmujące zdjęcia, poruszające teksty
Całość sięga najgłębszych pokładów ludzkiego istnienia i ludzkich uczuć
Jest coś, co zniewala, przykuwa uwagę, trąca cienką strunę naszych sumień,
każe błądzić myślom wstecz i wybiegać w przyszłość.
Gratuluję autorom z całego serca warsztatu i pomysłu
Agnieszka Tynelska
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





280.
Dziękuję za piękną nostalgiczną, pełną zadumy opowieść.
Jestem zachwycona i cieszę się, że mogłam w tym uczestniczyć
i przeżywać tak wzniosłe uczucia
Eleonora Sosnowska
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





279.
Przyszłam właściwie przypadkowo
- ale dość szybko zostałam oczarowana
spektaklem w czasie którego zastanawiałam się
co było pierwsze słowo czy obraz
Anna Oczarska Kowalczyk
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





278.
Szanownym Artystom Słowa i Obrazu
Bóg zapłać
za dostrzeżenie w zgrzebności urody życia
za afirmację tego co nas otacza
za otwarcie nam oczu na piękno,
którego na codzień nie dostrzegamy,
za uwznioślenie tego co zwykłe, niskie
i za to, że może na powrót zacznę wierzyć
we współczesną sztukę
Anna Czapska
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





277.
Szanowni Jubilaci
Kolejne oglądane spektakle utwierdzają w przekonaniu wielkiej pasji z jaką to tworzycie
oby tej pasji i nowych pomysłów wystarczyło na kilkaset następnych spotkań
raz jeszcze gratulujemy
Magda i Włodek Kędziorowie
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





276.
Obrazy urzekły
Słowa wzruszyły
zachwycił ciepły głos Urszulki
zapadły nam w pamięci "Buty" i "Tango"
Beata , Asia, Piotr
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





275.
Uleńko i Jacku
tekst i zdjęcia do pokazu z dziadkiem zajebiste
Bagażowa i Rycho "Muzi"
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





274.
Dziekujemy Pani Urszuli i Panu Jackowi za piękny spektakl i mile spędzony czas
wdzięczne
Jadwiga Bocian
Maria Kruszewska
Maria Pisula
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





273.
Dziekujemy Pani Urszuli i Panu Jackowi za piękny spektakl i mile spędzony czas
wdzięczne
Anna Pakuła Lublin
Janina Fabisiak Warszawa
Jadwiga Jakubiak Warszawa
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





272.
Jesteśmy oczarowane. . .
piękne zdjęcia i wzruszające teksty świadczą o wielkiej wrażliwości autorów
Dziękujemy Barbara Stanowka, Irena Książek
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





271.
Bardzo piękny spektakl, dostarczył wiele wzruszeń - piękne słowo i obraz
Dziekuję
Maj
Jubileuszowy Spektakl nr 100, Miejska Biblioteka Publiczna, filia nr 34, 15 czerwca 2012





270.
Dziękujemy za piękne zdjęcia i ich piękną wzruszającą interpretację.
Wzruszające są opisy poszczególnych zdarzeń które sprowadzają się do sentencji:
"nie ważne ile posiadasz ale ile dajesz"
Dziękujemy w imieniu wszystkich uczestników i słuchaczy
Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Kocku:
Teresa Bergawa
Teresa Kępa
Teodora Grądek
Wiesława Mitura
Teresa Wawerek
Bożenna Lipska
Tatiana Pudelska
Krystyna Futera
Justyna Mitura
Maria Kowalewska
Krystyna Guz
Genowefa Kowalska
Krystyna Kucio
Barbara Czeczko
Alicja Oleszczak
Zofia Pączek
L. Fiborek
podpis nieczytelny
Pałac Księżnej Jabłonowskiej w Kocku 14 czerwca 2012




269.
Wspaniała metafora ludzkiego losu.
Czarno - białe zdjęcia pięknie oddają to co w życiu.
Nie zawsze jest ono kolorowe
Urban Sławomir.
Łęczna 10 maja 2012




268.
Gratuluję i dziękuję za ciekawe wrażenia.
Melancholijne, wzruszające, piękne!
Małgorzata i Teodor Kosiarscy.
Łęczna 10 maja 2012




267.
Gratuluję pokazu pełnego nostalgii i melancholii,
życzę dalszych sukcesów na niwie artystycznej i w życiu prywatnym
Krzysztof Matczak Wiceprzewodniczący Rady Miejskiej w Łęcznej.
Łęczna 10 maja 2012




266.
Bardzo dziękuję za tą chwile nostalgii i zadumy.
Fajnie, że są jeszcze tacy ludzie, którzy żyją emocjami
Dziękuję za wrażenia.
Grażyna
Łęczna 10 maja 2012




265.
Piękno w słowie obrazie i dźwięku.
Dziękuję za wzruszenia i radość obcowania z pięknem
Krystyna Skoczylas Kustosz Miejsko-Gminnej Biblioteki Publicznej w Łęcznej.
Łęczna 10 maja 2012




264.
Żadne słowa nie oddadzą tego co zobaczyłem i usłyszałem.
Subtelne teksty i zdjęcia, piękne w Klimacie Jacka - Słodycz dla oka i ucha! ! !
Eugeniusz Misiewicz dyr. Centrum Kultury w Łęcznej
Łęczna 10 maja 2012




263.
uwielbiam Twoje zdjęcia,
pokazują ludzi tak, że w oczach widać całe ich życie
...to jest niesamowite..
z tekstem Uli całość jest ... "zaniemawialna"
człowiek milknie i wsłuchuje się w swoją własną duszę
...zdziwiony, że potrafi tak odczuwać...
dziękuję za to
Cocacola




262.
Dziękuję za chwile pełne ciepła i prawdziwej poezji
H. Rokolska
Miejska Biblioteka Publiczna, im.Hieronima Łopacińskiego, w Lublinie Filia nr 13
24 kwietnia 2012





261.
Bardzo dziękujemy za wzruszenia
jakich nam Państwo dostarczyli
za piękną poezję i cudowne zdjęcia
Podpis nieczytelny
Miejska Biblioteka Publiczna, im.Hieronima Łopacińskiego, w Lublinie Filia nr 13
24 kwietnia 2012





260.
To było PIĘKNE ! ! ! Dziękuję ! ! !
Rena Kosmulska
Miejska Biblioteka Publiczna, im.Hieronima Łopacińskiego, w Lublinie Filia nr 13
24 kwietnia 2012





259.
Dziękuję za wiele wzruszeń i pięknych przeżyć
oraz refleksji nad życiem, przemijaniem i pięknem otoczenia Anna Prokopeczko
Dom Grecki - Muzeum Okręgowe w Myślenicach
30 marca 2012





258.
Brak mi słów tak bardzo się wzruszyłam,
Czegoś równie pięknego i romantycznego nie widziałam i nie słyszałam
podpis nieczytelny
Dom Grecki - Muzeum Okręgowe w Myślenicach
30 marca 2012





257.
Kolejny raz wzruszenia - dziękuję,
podpis nieczytelny
Dom Grecki - Muzeum Okręgowe w Myślenicach
30 marca 2012





256.
Serdecznie dziękujemy,
przepiękne teksty i zdjęcia
podpis nieczytelny
Dom Grecki - Muzeum Okręgowe w Myślenicach
30 marca 2012





255.
Dziękuję
Bardzo piękna gama przeżyć
koniecznie pokazać młodzieży przed filmem w kinach
by uwrażliwiać na przyrodę i ludzkie losy.
Wkorzystywać można w terapii chorych jako środek do zajęć leczniczych
Janina z Myślenic
Dom Grecki - Muzeum Okręgowe w Myślenicach
30 marca 2012





254.
W imieniu Zespołu Literackiego
Lubelskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku
pięknie dziękujemy za przyżycie pięknych wzruszeń z połączenia muzyki, obrazu i prozy
podpisy nieczytelne
Wojewódzka Biblioteka Publiczna, im.Hieronima Łopacińskiego, w Lublinie
Lublin 20 marca 2012





253.
Cudowne przeżycie
podpis nieczytelny
Wojewódzka Biblioteka Publiczna, im.Hieronima Łopacińskiego, w Lublinie
Lublin 20 marca 2012





252.
Bardzo dziękujemy za wzruszający i niespotykany spektakl,
który na długo zostanie w naszej pamięci
Uczestnicy turnusu w Ośrodku Bezeta
Bezeta 17 marca 2012





251.
Wspaniale, wspaniale . . . .więcej takich spektakli
Henryk
Siedlce 30 stycznia 2012





250.
Jedyne co można powiedzieć - napisać - wspaniała robota
Wszystko w odpowiednim stężeniu
Oby jak najczęściej w Siedlcach
Andrzej, Beata, Artur Rucińscy
Siedlce 30 stycznia 2012





249.
BARDZO WZRUSZAJĄCY POKAZ
CZEKAM NA WIĘCEJ
Janusz Serwa
Siedlce 30 stycznia 2012





248.
Dziekuje bardzo za wzruszający wieczór
pełen poezji i pięknych zdjęć
Gratuluję pomysłu
Alicja Brodzik
Siedlce 30 stycznia 2012





247.
Dziękuje bardzo za piękne słowa, zdjęcia i muzykę
Dobrze, że państwo pokazujecie świat, który powoli odchodzi
Życzę sukcesów, dalszych pomysłów
Zosia Mandat
Siedlce 30 stycznia 2012





246.
Gratuluję pomysłu, wrażliwości i artyzmu w przekazywaniu piękna naszego krajobrazu,
uroku dojrzałych twarzy
Podpis nieczytelny
Siedlce 30 stycznia 2012





245.
Jestem wzruszona
zachwycona, oczarowana
obrazem, słowem i muzyką
dzisiejszego spektaklu.
Gratuluję, życzę Państwu nieustającej weny i kontynuacji sztuki
Anna Chełmińska
Siedlce 30 stycznia 2012





244.
KOCHANI!
Super piękne
Róbcie tak dalej
Hania Stasiuk
Siedlce 30 stycznia 2012





243.
Dziękuję za piękny spektakl
ukoił moją duszę
E.M.
Siedlce 30 stycznia 2012





242.
Ostatnia część widowiska porywa nas do tanga.
Na zdjęciach pary wirują w tańcu, czuje się ich rytm, słyszy oddechy, szelest sukien. . .
rozmyte obrazy sprawiają wrażenie, że wszystko jest w ruchu, że wszystko wokół tańczy.
Opisane tu rozdziały są tylko małymi wycinkami tego niecodziennego spektaklu.
Sześćdziesiąt minut mija bardzo szybko. Czujemy niedosyt.
Na zakończenie w słowach pożegnania Artyści obiecują następne spektakle.
Kiedy znów nacieszymy oczy pięknem zatrzymanym w kadrze,
a w uszach zabrzmi podkład żywego słowa i nastrojowej muzyki?
Miejmy nadzieję, że organizatorzy nie pozwolą nam długo za tym tęsknić.

www.świdnik.pl - opinia Joanny Pąk o spektaklu w Świdniku, 12 stycznia 2012





241.
Tak Kochani
Jak na każdym oglądanym dotąd
Waszym Wspaniałym Spektaklu
czułem się . . .sennie odprężony.
Ta rzeczywistość leczy.
Dziękuję
Witold Cegiełka - Syndykat Fotograficzny Świdnik 12 stycznia 2012





240.
Dziękuję za spektakl!
Jestem wzruszona, zachwycona!
Dzięku za pomysł.
za przesłanie, filozofię
Życzę sukcesów
Blanka Świerz - Świdnik 12 stycznia 2012





239.
Dziękuję pięknie za wrażliwość,
którą Państwo się podzielili z nami
B.Kasperek - Świdnik 12 stycznia 2012





238.
Wspaniałe obrazy / portrety ludzi / ocalają świat od zapomnienia
Nasyciłyśmy oczy przepięknymi widokami,
które długo pozostaną w naszej pamięci
dziękujemy
Bogusia Pasko
Janina Prandota
Irena Szyszło
Wspaniałe widowisko zdjęć
bardzo dziękujemy i prosimy o jeszcze
Szyszło Irena
Świdnik 12 stycznia 2012





237.
Piękne fotografie, fascynujace teksty,
Pani cudowny głos i ta melodia
Same ochy i achy.
Panie z Zespołu Literackiego UTW - Świdnik 12 stycznia 2012
Dwanaście podpisów nieczytelnych





236.
Dziękujemy za wspaniałą ucztę duchową.
Teresa Czerw
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





235.
Dziękujemy za piękny występ.
podpis nieczytelny
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





234.
Fajne - Heniek
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





233.
Malowane Słowem i Obiektywem obrazy są dla nas nutą wspomnień i refleksji
nad upływającym czasem, pięknem przyrody i miłości dla ludzi i otaczającej nas rzeczywistości.
Dziękujemy, wdzięczni słuchacze.
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





232.
Dziękuję za wspaniałe i piękne wrażenia.
G.Scypień
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





231.
Jestem pod wrażeniem.
To było rzeczywiście cos pieknego!.
Połączenie obrazu i pięknego słowa, ta muzyka.
Czułam się lepsza.
Świetne.
Dziękuję bardzo.
Hałabis Kazimiera
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





230.
Gratuluję wspaniałego spektaklu i dziękuję za niezapomniane wrażenia.
SZEPTANE słowa naprawdę chwytają za serce.
D.Wojtek
Uniwersytet Trzeciego Wieku - Kraśnik - 24. listopada 2011





229.
Dziękuję za dużą dawkę piękna w ciepłym słowie
nostalgicznej muzyce, i głębokich wspaniałych obrazach.
Podpis nieczytelny
OSIEDLOWY DOM KULTURY S.M. CZECHÓW w Lublinie, 23 listopada 2011





228.
Zachwyciła mnie bardzo muzyka
dopasowana do pięknych zdjęć i prozy.
Powróciłam do młodych lat i wspomnień.
Dziękujemy
Anna Mielnik
podpis nieczytelny
OSIEDLOWY DOM KULTURY S.M. CZECHÓW w Lublinie, 23 listopada 2011





227.
Spektakl piękny, gratulacje
Rysia Todys
Stanisława Antczak
Anna Szymczyk
OSIEDLOWY DOM KULTURY S.M. CZECHÓW w Lublinie, 23 listopada 2011





226.
Szalenie ciekawy pomysł
wspaniałe fotografie
piękne słowa
to wszystko daje do myślenia.
Dziękujemy.
Maria Szarska Okoń
Eleonora Panek
podpis nieczytelny
Dom Kultury Ruta, 10 listopada 2011.





225.
Cudowny spektakl wywołujacy najgłębsze uczucia.
Gratuluję pomysłu i życzę dalszej takiej weny twórczej.
J.K. Lublin
Dom Kultury Ruta, 10 listopada 2011.





224.
Serdeczne podziękowania za wędrówkę w krainie ciszy,
prawie szeptu, za niedopowiedziane do końca myśli, obrazy, i dźwięk.
Czuję nadal szum w uszach tak miły i delikatny, że muszę przywołać nieraz te chwile,
które poruszają własne drogi życia by "przeżywać" je wielokrotnie
Jerzy Bernat z Lublina
Dom Kultury Ruta, 10 listopada 2011.





223.
Gratuluję - realizacja niesamowita. Zarówno obraz, muzyka i słowo są tak zgrane, jasne w swej przemowie,
że aż zapiera. Najbardziej przeżyłam ten fragment o babci p.Jacka, to tak jak przeżywałam
jak moja Mama była ciężko chora - świetnie oddany nastrój, chociaż wspomnienia bolały.
Proponuję nowy temat związany z dziećmi - dają radość
Krystyna Bernat UM Lublin
Dom Kultury Ruta, 10 listopada 2011.





222.
21 października o godzinie 19 w Starej Plebanii
zebrała się spora grupa mieszkańców Janowa Podlaskiego oraz innych osób,
które dojechały na spektakl.
Zgasło światło. . . Z głośników popłynęła muzyka. . .
Na ekranie pojawiły się pierwsze fotografie Jacka Zaima. . .
Po chwili Urszula Gronowska rozpoczęła czytanie swojej prozy
głosem, który na długo utkwi mi w pamięci. . .
Głosem o nienagannej dykcji. . . Aksamitnym. . . Głębokim. . .
Trudno oddać słowami to co wydarzyło się w Starej Plebanii. . .
Takie określenia, jak refleksja czy zaduma tylko w małej części
oddają atmosferę spektaklu.
Nie zilustruje też tego skromy fotoreportaż, który zamieszczamy poniżej.
To po prostu trzeba zobaczyć. . .
Koniecznie. . .
Andrzej Jędryczkowski

Reportaż ze spektaklu w Starej Plebanii




221.
Dzięki Państwa Prezentacji
I Łukowska Noc Kultury
zyskała właściwą atmosferę !!!
NOC KULTURY w Miejskiej Bibliotece im.Henryka Sienkiewicza w Łukowie
Łuków - 22.10.2011





220.
Dziękujemy za wspaniały spektakl.
Z nadzieją na kolejne spotkania w łukowskiej bibliotece
Ewa Wiśnicka z zespołem bibliotekarzy.
NOC KULTURY w Miejskiej Bibliotece im.Henryka Sienkiewicza w Łukowie
Łuków - 22.10.2011





219.
To przedstawienie odnowiło moje wspomnienia:
- gór
- miasta nocą
- i wiele innych miejsc podczas wędrówek
Barbara Opolska
NOC KULTURY w Miejskiej Bibliotece im.Henryka Sienkiewicza w Łukowie
Łuków - 22.10.2011





218.
Dobrze wiedzieć, że Państwo i szereg innych osób
potrafi się wzruszyć "losem" łódki "na emeryturze",
zachwycić szadzią na trzcinie
- dla takich wzruszeń, zamieszkałam nad Bugiem
Podlasianka z wyboru
Maria Nitychoruk
Janów Podlaski - Stara Plebania - 21.10.2011





217.
Dziękujemy za wspaniałe teksty i przepiękne zdjęcia.
Wyjątkowe wrażenia pozostaną nam na długo w naszej pamięci.
Serdecznie pozdrawiamy.
FOTOKLUB PODLASKI
Katarzyna Kuszenrczuk
Małgorzata Piekarska
Andrzej Jędryczkowski
Wiesław Denisiuk
Janów Podlaski - Stara Plebania - 21.10.2011





216.
Tak bardzo potrzebne są nam chwile wytchnienia w tym zagonionym świecie.
Piękno przyrody uspokaja nas, koi największy ból człowieczy.
Kocham takie spotkania i proszę o następne.
Marianna Kołodziuk
Janów Podlaski - Stara Plebania - 21.10.2011





215.
Piękno umieją tworzyć nieliczni ludzie.
Państwo należą do tych nielicznych.
Ale piękna potrzebują wszyscy.
Serdeczne dzięki za piękno.
I jeszcze refleksja.
Mimo, że tak bardzo się różnimy,
to jednak tak samo czujemy i przeżywamy ból przemijania.                                            
Janowianka Janina Chmiel
Janów Podlaski - Stara Plebania - 21.10.2011





214.
To była cudowna sentymentalna podróż
Maestria zarówno fotografii,jak i słów pasujących do obrazu.
Bardzo dziękuję za tak piękne chwile.
Proszę o wiecej                                            
Janowianka Alina Kozińska
Janów Podlaski - Stara Plebania - 21.10.2011





213.
Dziękujemy za pokazanie nam tego co przemija w naszym życiu
bez zatrzymania się, a po latach wraca we wspomnieniach może niejednokrotnie ze łzą w oku.
Spektakl uświadamia nam, że nasze życie jest gdzieś zaplanowane
i za to dziękujemy Bogu i za spotkanie z Państwem.                                            
Alicja z Warszawy
16.10.2011





212.
Dziękujemy za urocze chwile poezji i wspomnień
z osobistego życia, wspaniale pokazane.
Dzięki za to, prosimy o więcej                                            
K.Wiśniewska
16.10.2011





211.
Dzięki wielkie
Nie sądziłam, że można tak pięknie połączyć słowo z obrazem                                            
Sylwia Gutowska
Spektakl dla uczestników Pleneru Fotograficznego w Zwierzyńcu, 14.10.2011





210.
TEKSTY I FOTOGRAFIE PEŁNE WZRUSZEŃ                                            
Aneta
Spektakl dla uczestników Pleneru Fotograficznego w Zwierzyńcu, 14.10.2011





209.
DZIĘKUJĘ, BARDZO DZIĘKUJĘ
To było niezwykłe
Na razie niczego innego więcej nie mogę dodać.
Brak mi słów
Dziękuje
                                           
Ewa Chmielewska
Spektakl Jubileuszowy, Miejska Biblioteka Publiczna, Filia nr 4 - 7.10.2011





208.
Dziękujemy za wspaniałe przeżycia
za chwilę refleksji nad przemijaniem
i uświadomienie sobie, że pozostaje po nas wspomnienie
Naszych Najbliższych
i jakże często samotny Nagrobek na Cmentarzu
                                           
Kazimiera Waszczuk
Nina Zawadocka
Zofia Przybylska
Rentflijsz Eugenia
Spektakl Jubileuszowy, Miejska Biblioteka Publiczna, Filia nr 4 - 7.10.2011





207.
Uwielbiam wasze spektakle
Oglądam kolejny raz
wychodzę zachwycona i zakochana
w słowie i obrazie
                                           
Barbara Wilczyńska - Cocacola
Spektakl Jubileuszowy, Miejska Biblioteka Publiczna, Filia nr 4 - 7.10.2011





206.
Bardzo dziękujemy Za Ucztę Duchową
Piekne zdjęcia i teksty
PRZEPIĘKNA INTERPRETACJA TYCH TEKSTÓW
świetnie dobrany podkład muzyczny
Bardzo Udany Wieczór - NIEZAPOMNIANY
Dziękujemy
                                           
A. Kozłowska
Maria Kryszewska
Maria Pisula
Spektakl Jubileuszowy, Miejska Biblioteka Publiczna, Filia nr 4 - 7.10.2011





205.
Spektakl pełen refleksji, pełen zadumy
Wspaniałe połączenie poezji z fotografią,
piękna myśl.
Dziękujemy za utrwalenie przemijanego czasu i obrazu.
Gratulujemy cudownego pomysłu.
                                           
WCZASOWICZE BEZETY
Czarnecka Urszula - Tarnobrzeg
Barbara Towgin - Poznań
Wróblewska Alina - Lublin
Jabłońska Ewa, Joanna - Lublin
Magdalena Niemczuk - Tarnobrzeg
Piękne i urzekające - Przemek z Lublina
Danuta Szwartz - Lublin

Bezeta - 1.10.2011





204.
Nowoczesny w formie,
klasyczny i nostalgiczny w treściach,
piękny, wzruszający spektakl
dziękuję
                                           
K.Krzyżanowska
Biblioteka Miejska Filia nr 33, Lublin - 28.09.2011





203.
Dzięki serdeczne za taki Klimat w KLIMATACH
Jestem przekonany, że to początek poważnej współpracy!
Gatulacje
                                           
Bartek Pniewski
Galeria KLIMATY, Mećmierz - 17.09.2011





202.
świetne światło i kompozycja!
PORTRETY W LUSTRZE DOSKONAŁE!
                                           
Janusz Kobylinski - ZPAF 570
Galeria KLIMATY, Mećmierz - 17.09.2011





201.
Dziękujemy za klimat.
Piękne zdjęcia z wyczuciem światła i nastroju,
Gratuluję.
                                           
Tomasz Sikora - ZPAF 535
Galeria KLIMATY, Mećmierz - 17.09.2011





Kontakt z autorami spektaklu: POCZTA



Wszystkie fotografie prezentowane w tej witrynie są chronione Prawem Autorskim.
Kopiowanie i powielanie w jakiejkolwiek formie, wymaga pisemnej zgody autora.
All photos are copyrighted and you are not allowed to use them without my permission.